Депутатите гласуваха оставката на шефа на НЗОК Станимир Михайлов, въпреки че

...
Депутатите гласуваха оставката на шефа на НЗОК Станимир Михайлов, въпреки че
Коментари Харесай

НС освободи шефа на НЗОК

Депутатите гласоподаваха оставката на шефа на НЗОК Станимир Михайлов, въпреки че през днешния ден я отдръпна. Точката беше импортирана изненадващо в дневния ред на Народното събрание. Така Здравната каса ще има нов началник.

Оставките и на шефа на Касата, и на заместника му, са импортирани в Народно събрание още през декември. Досега са били " на трупчета ". Станимир Михайлов е номинация на ПП-ДБ. Те се оповестиха изрично срещу гледането на оставката в случай, че е оттеглена. За това беше обявено по време на полемиката.

Предложението за включване на разискването направи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. То бе гласувано със 122 гласа „ за “, осем – „ срещу “ и 50 – „ въздържали се “, съобщи Нова. В решението се показва, че оставката е подадена на 1 декември 2023 година заради персонални аргументи. 

„ Ние ще сезираме Конституционния съд допустимо ли е Народното събрание да освободи някого, който не желае да бъде освободен, без никакви други претекстове ”. Това заяви депутатът Васил Пандов от ПП-ДБ в коридорите на Народното събрание.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР